Steg 2: Visjon og mål
For å komme i gang med bærekraftarbeidet, er det viktig å ha gode og konkrete mål for å gi retning til det daglige arbeidet man gjør i selskapet. Da kan det være hensiktsmessig å sette opp et målhierarki. Et målhierarki består av bedriftens visjon på topp, med hovedmål og tilhørende delmål.
Visjon
Vi skal ha bransjens laveste klimaavtrykk
Hovedmål
Vi skal bli utslippsfrie innen 2028
Delmål
- Redusere utslippene med 60% innen 2025
- Elektrifisere maskin- og bilparken gradvis frem til 2028
Visjon
Bli bransjeledende innen areal- og klimasmarte bygg på Nordvestlandet
Hovedmål
Redusere energiforbruk med 35% innen 2025.
Delmål
- Halvparten av eksisterende bygg skal bli BREEAM In-Use-sertifiserte innen 2024
- Oppnå energimerking C innen år 2023
Visjon
Vi skal tilby bærekraftige matopplevelser i verdensklasse
Hovedmål
All mat som serveres i restauranten skal være bærekraftig
Delmål
- Minimum 70% av råvarene skal være kortreist mat innen 2025
- Bli sertifisert Miljøfyrtårn innen 2023
- Redusere matsvinn med 50% innen 2024
Visjon
Våre produkter skal være de mest klima- og miljøvennlige alternativene på markedet
Hovedmål
Klimanøytral produksjon innen år 2030
Delmål
- Innen 2030 skal vi kun benytte fossilfri transport av varer
- Øke andelen resirkulerbare og resirkulerte varer med 50% innen 2025
Visjon
Smart, klimavennlig og bærekraftig matproduksjon
Hovedmål
Bli klimanøytral innen år 2030
Delmål
- Elektrifisering av maskinparken innen år 2027
- Øke karbonbindingen med 50% innen år 2025 gjennom bedre beitestyring og planting av trær
- Etablere biogassanlegg innen år 2030