Vinnere av TEFT-stipend 2024
Vi gratulerer årets vinnere av TEFT-stipend! Disse 20 talentene får 50 000 kroner hver i stipend.
Vi håper stipendet utgjør en forskjell, og at det kan åpne nye muligheter og være en raus klapp på skulderen.
Eskil er en av få på sin alder som spiller fast på et eliteserielag. TIF Viking i Bergen er laget han spiller på ved siden av å gå på toppidrett ved Tertnes VGS. Han har også fast plass på U20 landslaget og omtales som en av de beste på sitt årskull. Målet er å kunne leve av idretten, men så langt er ikke noe av dette lønnet spilling. TEFT-stipendet kommer godt med til å dekke reiseutgifter og utstyr.
Florian spilte althorn på TEFT-galla lenge før han selv var gammel nok til å søke om TEFT-stipend. Han har et stort talent av internasjonal kaliber, og har allerede vært solist med bl.a. KORK og vet godt hvordan publikum vil underholdes og sjarmeres. TEFT-stipendet vil gå til noter, instrument og reiseutgifter til konserter, konkurranser, prøvespilling og utdanning.
Som komponist og pianist med jazzfaglig forankring, leker Harsha seg også med inspirasjon fra sin egen flernasjonale kulturarv fra Sri Lanka og Norge. Ambisjonen er å kombinere den tradisjonelle musikken han vokste opp med i Sri Lanka og den nordiske jazzen, og stipendet vil gå til produksjon av EP-innspilling av eget prosjekt.
Ingeborg har den siste sesongen virkelig imponert det lokale langrennsmiljøet med sin framgang. Hun er i starten av karrieren sin, men har vist et spesielt stort talent og potensiale. TEFT-stipendet brukes til å finansiere utstyr og reiseutgifter i forbindelse med treningssamlinger, og til eventuelle utgifter knyttet til Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer.
For å kunne satse på bokseidretten, flyttet Ingela fra Volda til Molde for å gå på videregående. Deretter gikk turen tilv ærneplikt i Forsvaret. Denne sesongen har Ingela hatt base i England der hun har trent, konkurrert og hatt en veldig aktiv sesong. Hun har hentet hjem Sølv i Golden Girl Championship, som er den største dameturneringen i verden innenfor boksesporten.
Jacob startet med valthorn som 7-åring, og mestrer i dag svært mange andre studio-instrument i tillegg. Dette kommer godt med når han boltrer seg i lydstudio med egne komposisjoner og arrangement. Nå tar han fatt på studier innen musikkproduksjon og satser på å leve av musikken på heltid. Ønskelista for instrument og utstyr er svært lang. TEFT-stipendet hjelper et stykke på vei.
Johanne har profesjonell danseutdanning fra både Oslo og Stockholm. Hun er en kreativ og teknisk sterk danser med en egen gnist. Stipendet vil hun bruke til sommerkurset Tropea og til andre proff-klasser. Det koster også å reise rundt på fysiske jobbintervju, og det er viktig å være til stede og bygge relasjoner og nettverk.
Julia er en fighter som ikke lar seg stoppe av skader. Hun har fast plass på landslaget og omtales som en av de beste på sitt årskull. Ingen tilfeldighet, når familien har laget seg "bane" på stua for å øve på finter og teknikker, og at Julia har hengt med både når den 6 år eldre storesøstra spilte håndball og fått ekstra motstand ved å spille med guttene. Stipendet brukes til håndballsamlinger og nødvendig utstyr.
Samtidig med musikkstudiene på fiolin er Kristin konsertmester i Studentersamfundets symfoniorkester, spiller i flere kammermusikkgrupper og synger i operakoret. Hun er utdannet og jobber som sykepleier ved siden av å satse på musikken. Kristin er hardtarbeidende og hun har en enorm kapasitet. TEFT-stipendet vil hun bruke til orkesterkurs, masterclass og instrument.
Når du drømmer om å turne i OL 2028, sier det seg selv at du må være ekstremt strukturert og dedikert. Kristine har allerede oppnådd mye, og på vei mot OL vil hun konkurrere internasjonalt i World Cup og World Challenges cup, samt EM, VM, Nordisk og Nord-Europeisk. I konkurranser der hun deltar for klubben må hun dekke utgiftene selv. Da er TEFT-stipendet et godt tilskudd.
Linus fra Torvikbukt har allerede en imponerende 3. plass i Norgescup Langrenn i sin aldersklasse, og det betyr at han samtidig er på topp i verden. Han er snart ferdig med 4. år på Notges toppidrestgymnas på Lillehammer. TEFT-stipendet kommer godt med når reiser og deltakeravgifter til treningssamlinger skal betales.
Live kom - som 1 av 4 - inn på Norges Musikkhøyskole på kriteriene "særegenhet i i eget prosjekt, komposisjoner og talent". Hun har spilt gitar og sunget hele livet, og startet å skrive egne låter under lockdown. Hun har klatret raskt opp på scenen både på Nordvestlandet og i Oslo. Med TEFT-stipend, sitt unike og eksperimentelle særpreg håper hun å komme videre med sitt eget EP-prosjekt.
Marte oppdaget tidlig gleden ved å tegne og male, og har sett hvordan dette har vært terapi både for seg selv og andre. TEFT-stipendet vil hun blant annet bruke til å kjøpe inn utstyr slik at hun kan holde kurs i teknikken tørrpastell. Høy på listen over meritter står en tegning gitt til Kong Harald og Dronning Sonja i 2022.
Mia vil bruke stipendet til å fortsette å utvikle sin egen sound i studio. Med bakgrunn fra musikkteater ved Bårdar og studier av utøvende pop-musikk har Mia lagt grunnlaget for å satse videre. Nå skal hun fortsette å skrive og gi ut låter med sitt eget uttrykk. Disse skal etter hvert bygges opp til et live-show til festivaler. Et piano står også høyt på ønskelisten.
Nils Arne har vært innom flere sjangere, fra folkemusikkmiljøet i Tingvoll og deretter den klassiske musikken rundt Operaen i Kristiansund. Dette har også gitt mersmak på musikk og teater i kombinasjon. Nå er Nils Arne snart ferdig med bachelorstudiet i klassisk sang, men ønsker videre å utvikle seg i retning musikal. Vokalpedagoger i Italia og Sveits står høyt på ønskelista.
Peter liker hvordan friidrett er med å skape identitet, motivasjon og ambisjoner. Gjennom sporten får han både fysiske og mentale utfordringer, og han liker å pushe seg selv til å bli enda bedre. Peter er en svært lovende sprinter som satser seriøst. I tillegg skaper han godt miljø rundt seg. I tillegg til idretten er han også aktiv speider, og han bruker gjerne dataspill med gode venner som avkobling.
Sienna er ung, spennende og lovende som alpinist, og har levert sterke resultat og viser fin utvikling. Dette året går hun i andre klasse på skigymnas NTG på Lillehammer. Håpet er at hun til neste sesong også kan være med å kjøre renn utenfor skandinavia og måle seg mot de beste i verden. En plass på alpintlandslaget burde også være innen rekkevidde.
Solveig er dyktig, måldrevet, positiv og tør og ta sjangser. Og hun har fått til mye. Nå går hun andre året på utøvende folkemusikk på Voss, der blant annet TEFT-stipend vinner Jorun Marie Kvernberg er en av lærenre. Solveig vil bruke TEFT-stipendet til å lære folkemusikktradisjoner også fra andre land. Kanksje går turen til Irland.
Teo begynte tildig med fotball på Averøya, og lærte seg treningsglede, lagånd, konkurranse og disiplin. Tidlig i tenårene gikk han over til Crossfit i Kristiansund, og målet er toppen av pallen i VM og Games. Han har allerede topplasseringer i Functional Fitness-konkurranser nasjonalt og internasjonalt i sin aldersklasse, og han omtales som en lovende utøver,dedikert og seriøs også utenfor idretten.
I 2023 syklet Tobias for det britiske continental-laget TRINITY Racing, noe som ga han muligheten til å utvikle seg videre mot drømmen om å bli proff. De siste årene har han gått på sykkellinjen på TNG Bærum. Tobias har jobbet hardt og målbevisst over mange år. I 2022 sesongen vant han NM-gull på fellesstart landevei. Han var i tillegg med på det norske juniorlandslaget, som vant sammenlagt seier i et Nations Cup løp.