Din guide til en mer bærekraftig bedrift

10. februar 2022
Sparebanken Møre skal være en god sparringspartner for bedriftene i arbeidet med bærekraft.
Sparebanken Møre skal være en god sparringspartner for bedriftene i arbeidet med bærekraft.

Går du deg vill i informasjonsjungelen? Med bærekraftsportalen ønsker vi å bidra til at bærekraftsarbeidet blir enklere og mer målrettet for bedrifter.

Skorter ikke på viljen
De fleste er klar over at det vil kreve en stor omstilling skal vi nå FNs klimamål for 2030. Vår oppfatning er at bedriftene i regionen har et genuint ønske om å ta sin del av ansvaret for miljø og samfunn. Det er heller ikke mangel på informasjon om temaet bærekraft, men det kan være utfordrende å identifisere hva som gjelder for den enkelte bransje og hva bedriften bør prioritere i dag, i morgen og neste år. Når man står overfor et hav av informasjon, er det nok mange som kjenner litt på “dørstokkmila”. Denne utfordringen ønsker vi å bidra til å løse gjennom bærekraftsportalen.

Besøk bærekraftsportalen her

Webbasert bærekraftslæring
Bærekraftsportalen inneholder brukervennlige ressurser skreddersydd til flere ulike bransjer. Portalen kan brukes både til å lære mer om bærekraft, og som et verktøy til å utvikle en langsiktig bærekraftsstrategi.

Terje Krøvel er leder for Divisjon Næringsliv, og er opptatt av at banken skal være en god sparringspartner for bedriftene i arbeidet med bærekraft. Han forteller at det har vært viktig å få på plass et verktøy som kan hjelpe kundene i gang.

– Bærekraftsportalen er tilrettelagt for syv bransjer og lag og organisasjoner, men bærekraftsbiblioteket og bærekraftsguiden kan benyttes av alle. Vi mener at dette vil være et godt verktøy for å gjøre bærekraftsarbeidet enklere og mer målrettet, men det krever fortsatt innsats og vilje fra bedriftene selv, sier Krøvel.

Bransjespesifikke tiltak
I portalen finner du skreddersydd informasjon sortert etter bransje, slik at du enkelt kan se hvilke av FNs bærekraftsmål og delmål som vil være spesielt gjeldende for akkurat det du driver med, hvilke miljøsertifiseringer som er relevante for din bransje, og hvilke lover og reguleringer du bør forholde deg til.

I tillegg finner du et bærekraftsbibliotek med lenke til nyttige ressurser om temaer som klimarisiko, klimaregnskap, sirkulær økonomi, tilgjengelige støtteordninger og rapporteringsverktøy. Du finner råd om hvordan du kan gjøre kontorlokalene dine mer bærekraftig med hensyn til lunsj og kantine, avfallshåndtering og resirkulering, energisparing, kontorrekvisita og møblering.

Bærekraftsportalen er tilrettelagt for syv bransjer og lag og organisasjoner, men bærekraftsbiblioteket og bærekraftsguiden kan benyttes av alle.

Fra strategi til handling
Inne i bærekraftsportalen kan du også klikke deg gjennom en bærekraftsguide som viser deg steg for steg hvordan du kan utvikle en bærekraftsstrategi for bedriften din. Guiden har nedlastbare arbeidsfiler som du kan bruke i strategiarbeidet, og tar deg gjennom temaer som vesentlighetsanalyse, mål og visjon, handlingsplan, måling, rapportering og kommunikasjon.

Enkelt, tilgjengelig og gratis
Bærekraftsportalen gjør det enkelt å komme i gang med det viktige bærekraftsarbeidet, og ta del i mulighetene for omstilling og verdiskaping det fører med seg. Med de riktige ressursene på plass får bedriftene lagt en konkret plan for hvordan du kan nå målene dine, slik at vi sammen når våre felles mål. Gjør en innsats for regionen - og for kloden.

Klikk her for å komme til vår bærekraftsportal.

Vi er også tilgjengelig for å diskutere problemstillinger og fremtidsutsikter med kundene våre, og har det siste året hatt bærekraft på agenda i svært mange møter.

– Vi erfarer at det er mye godt arbeid som gjøres i næringslivet i regionen vår, og banken ønsker å være en støttespiller på veien videre. Vi håper og tror at bærekraftsportalen vil være et nyttig verktøy for bedriftene, sier Krøvel.

Startet som studentprosjekt
Bærekraftsportalen startet som en del av TEFT summer internship sommeren 2021, der studentene Ane Halsebakke Hoff, Karoline Westre og Tobias Myrvoll jobbet med prosjektet «bærekraft i finansnæringen» der sluttresultatet ble bærekraftsportalen. Divisjon Næringsliv tok deretter over stafettpinnen hvor både bransjeledere og rådgivere på næringsliv har vært involvert for å kvalitetssikre og styrke informasjonen i portalen. Det er veldig kjekt at det arbeidet som startet med sommerprosjektet, og som studentene virkelig lagde en solid bunnpanne til, nå er klart for bruk av kundene våre forteller Krøvel.

Les mer om summerinternprosjektet og starten på bærekraftsportalen.