Hanne Suorza i Sykkylven har sammen med lege og psykiater Bjarte Stubhaug utviklet en folkehelseapp med strategier for å mestre stress, helseplager og livsbelastninger.
– Ideen bak Mestre er å gjøre medisinsk kunnskap om stress og stressplager lett tilgjengelig for folk flest. Appen byr på foredrag, nyttige øvelser og en inspirerende podkast. Med appen kan man jobbe med sine utfordringer når og hvor man vil. Øvelsen er enkle og kan gjøres overalt, forteller Hanne Suorza som er en av gründerne og daglig leder i Mestre AS.
NæringslivetAppen har allerede 14 000 brukere og målet er nå å lansere den også som et tilbud til næringslivet, bedrifter, foretak og organisasjoner. Mestre AS var en av fem gründer-bedrifter som nådde helt til årets finale i Sparebanken Møres nyskaper-konkurranse og kompetansereise Næringsteft.
Takle stress og plagerI appen finner man over 30 ulike øvelser for å takle utfordringer som angst, bekymring, jobbstress, utbrenthet, smerte, utmattelse, depresjon og en rekke andre stressrelaterte plager. Dessuten er det øvelser for blant annet å bedre konsentrasjonen, tålmodigheten og for søvn. Mange bruker også appen for å kunne roe seg ned etter en hektisk hverdag.
Kropp og sinn– Vi tror kunnskap og kompetanse om kropp og sinn er den beste måten også å mestre stressrelaterte plager på. Utfordringen har vært hvordan vi på en enklest og best mulig måte kunne formidle og gjøre denne kunnskapen tilgjengelig for folk flest og flest mulig. Flere plattformer ble vurdert før vi valgte å utvikle en app, det vi selv kaller en folkehelseapp, sier Hanne Suorza som er overbevist om at det er et stort behov for slik kunnskap.
Mange tusen lyttereDe har også en podkast hvor innholdet som lages er knyttet til tematikken i appen. Ifølge Suorza har podkasten mange tusen lyttere. Gjennom appen får brukerne tips og inspirasjon i tillegg til de fem til 30 minutter lange øvelsene.
Pust og tankeøvelser– Vi har fått mange tilbakemeldinger på at enkle puste og tankeøvelser funker bra i en hektisk hverdag, og at de gjør helseplagene lettere å leve med, forteller Hanne Suorza.
Selskapet Mestre AS har hun jobbet med siden 2016, men det er først det siste året at det har funnet sin form, fått mye oppmerksomhet og nådd ut til et stort publikum. Mestre AS er en inkubasjonsbedrift ved Ålesund Kunnskapspark, og har fått støtte fra Innovasjon Norge.
Her kan du lese mer om Mestre, appen og podkasten.
Formidlet stressmestringHanne har bred bakgrunn som journalist, kommunikasjonsrådgiver og tekstforfatter. Siden 2015 har hun jobbet med å formidle stressmestring gjennom tekst og bilder, foredrag og kurs for både private og næringslivet.
Stor anerkjennelse– Næringsteft i regi av Sparebanken Møre var en flott reise. Banken har knyttet til seg svært dyktige partnere og Motivic Labs var verdige vinnere av årets utgave. For oss i Mestre var det stort å komme helt til finalen, og juryens begrunnelse var en stor anerkjennelse. Og ros til Sparebanken Møre som er en så god pådriver for å løfte frem gründere og nyskapere her i regionen, sier Hanne Suorza.
Spesialist i stressmedisinMedgründer i Mestre, er lege og psykiater Bjarte Stubhaug fra Haugesund. Han er spesialist i stressmedisin, og arbeider daglig med pasienter med stressmedisinske plager. Han har også en doktorgrad om utmattelse, ME og stress, er forsker og underviser både lekfolk og leger om stress og mestring.
Næringsteft
Næringsteft er en kompetansereise i regi av Sparebanken Møre for nyskapere og gründere. Over to millioner kroner ligger i potten. 1 million går til førsteplassen og resten blir fordelt på de andre gode ideene juryen har tro på.
Av 65 påmeldte ideer gikk 15 bedrifter videre til semifinalen der premien var 50 000 kroner og tre måneders gratis inkubatorplass hos valgfri kunnskapspark. I år gikk hele fem av bedriften til finalerunden hvor vinneren ble kåret på Sparebanken Møres Børs og Bacalao, en av Norges største investorkonferanser.