Lillian Bigton Nygård fulgte drømmen sin om å bli gründer for å kunne leve av sin store lidenskap.
Gjennom den digitale medlemsportalen Lillifix Syportal hjelper hun de som vil lære å sy til å få fantastiske resultater på symaskinen. Med medlemskapet, nyhetsbrev, blogg og instruksjonsvideoer på Youtube deler og lærer Lillian bort sine syferdigheter.
Internasjonale ambisjoner– På kort tid har antallet medlemmer økt til nesten 500, ambisjonene er mange flere medlemmer, og å gjøre konseptet internasjonalt. Målet er å hente inn mer kapital slik at jeg kan tenke og satse større. Ikke minst handler det om å kunne drive mye mer markedsføring enn det jeg selv rekker, forteller småbarnsmoren fra Sula kommune.
Alle kan lære å syLillian heier på alle som vil lære seg å sy, og har tro på at alle kan lære seg det. Det handler om engasjement, øving og riktig veiledning. Det var i 2020 hun bestemte for å følge drømmen sin og etablerte Lillifix Syportal AS.
Fulgte magefølelsen– Jeg hadde lenge strevd med å finne min vei i yrkeslivet. Jeg trivdes ikke helt som lærer, og jeg bestemte meg for at nå var det på tide å lytte til magefølelsen og starte min egen gründerreise, forteller Lillian som i dag lever av Lillifix Syportal.
ForretningsideDa hadde hun i flere år gått rundt og forsøkt å finne sin retning før hun innså at det var søm hun ville drive med hele tiden, og aller helst lære andre å sy. Det hadde hun gjort sporadisk lenge, men helt gratis. Derfor handlet det om å finne en forretningside som gjorde at hun kunne leve av å formidle sine ferdigheter med søm og symaskin.
Underviste i søm– Jeg har bakgrunn som lærer og har undervist elever i søm i flere år. Min pedagogiske bakgrunn gjør at jeg vet hva som skal til for å gi andre det beste læringsutbyttet, og ikke minst forklare det på en måte som gjør det enkelt å forstå, forklarer Lillian som nå har forlatt sin faste stilling som lærer og ansatt i kommunen til fordel for
Lillifix som du kan lese mer om her.
NæringsteftFor å kunne ta virksomheten videre, meldte hun seg på Sparebanken Møres nyskaper-konkurranse og kompetanse-reise for gründere, Næringsteft. 65 ideer var påmeldt til konkurransen og Lillian var blant de 15 som ble plukket ut som semifinalist og deretter blant de fem som kom helt til finalen med en premiepott på 2 millioner og en million kroner til vinneren.
Penger og inkubatorSemifinaleplassen ga en premie på 50 000 kroner, tre måneders gratis inkubatorplass hos valgfri kunnskapspark og mentoring av dyktige rådgivere med stor kunnskap og kompetanse på det å videreforedle og drive en god forretningside videre. Her lærer man mye om pitching, forretningsplan og det å se kritisk på egen forretningside. For finaleplassen fikk Lillifix ytterligere 200 000 kroner fra Sparebanken Møre.
En fantastisk reise– Det har vært en fantastisk reise og alt da jeg kom til semifinalen følte jeg meg som en vinner. Jeg har lært utrolig mye underveis. Man blir kjent med mange andre dyktige og flinke folk som vil skape sitt eget, og man får et flott nettverk her i regionen. Ære være Sparebanken Møre for Næringsteft og bankens sterke ønske om hele tiden å løfte frem nyskapere og gründere, sier Lillian.
Næringsteft
Næringsteft er en kompetansereise i regi av Sparebanken Møre for nyskapere og gründere. Over to millioner kroner ligger i potten. 1 million går til førsteplassen og resten blir fordelt på de andre gode ideene juryen har tro på.
Av 65 påmeldte ideer gikk 15 bedrifter videre til semifinalen der premien var 50 000 kroner og tre måneders gratis inkubatorplass hos valgfri kunnskapspark. I år gikk hele fem av bedriften til finalerunden hvor vinneren ble kåret på Sparebanken Møres Børs og Bacalao, en av Norges største investorkonferanser.