15 talenter med TEFT

24. april 2018
Alle-mottakere_web.jpg
Årets stolte mottakere av TEFT-stipend 2018 under utdelingen på Terminalen Byscene.

Årets TEFT-stipend ble i år delt ut til 15 talentfulle ungdommer på Terminalen byscene i Ålesund, og det hele ble avsluttet med minikonsert med Egil Olsen.

Under årets galla deltok både stipendmottakere, familiemedlemmer og venner. De heldige mottakerne av årets TEFT-stipend ble møtt i døren med høye glass og tapas. Årets galla ble ledet av to av fjorårets TEFT-stipend mottakere, Line Møller Christensen og Martin Helseth. I tillegg til selve utdelingen holdt tidligere stipendmottaker Egil Olsen minikonsert for alle gjestene.

Martin Helseth og Line Møller Christensen, to av fjorårets vinnere av TEFT-.stipend var konferansier under årets utdeling.

Sparebanken Møre har lang tradisjon for å støtte opp om unges oppvekstkår gjennom å være en aktiv bidragsyter til lag, organisasjoner og aktiviteter i Møre og Romsdal. Siden stipendet ble opprettet for elleve år siden i 2007 har 337 talent fra fylket mottatt TEFT-stipend. Formålet med stipendet er å løfte frem unge talent mellom 15 og 35 år som kommer fra Møre og Romsdal eller som bor i fylket. Det er høyt nivå blant mottakerne, og erfaring viser at bidraget har hatt en viktig betydning for videre karriere.

Flere av tidligere mottakere hadde videohilsen til årets TEFT-vinnere. En av disse var friidrettsstjerna Karsten Warholm som selv mottok TEFT-stipend i 2014. Han gratulerte alle som verdige vinnere og var sikker på at dette bare var starten på en spennende reise, og oppmodet de til slutt om å bruke stipendet godt.

Singersongwriter Egil Olsen avsluttet utdelingen med en liten minikonsert.

Årets TEFT-stipend mottakere

I år ble det delt ut femten stipend på 50.000 kroner. Alle stipendmottakerene bortsett fra Lauritz Lyster Skeidsvoll og Tore Andre´ Fausa Skog var tilstede under TEFT-gallaen. Under kan du lese mer om hver enkelt av årets stipendmottakere.

Stipendmottaker Markus Wilhelmsen og banksjef Nancy Frisvoll Rogne

Markus Wilhelmsen (19) fra Tennfjord har gjennom hele oppveksten drevet aktivt med en rekke idretter. De siste fem årene har han valgt å satse på golf. Wilhelmsen har mange resultat å vise til. Blant annet vant han sammenlagt i Norgescupen 2017. I 2018 planlegger Wilhelmsen å delta på 10-11 turneringer i Norge, og to-tre i Europa før han skal starte på golfskole i USA.

Stipendmottakere Guro Helde Kjølseth og Frøydis Bergheim Ruud sammen med banksjef Heidi Lisbeth Dahle

Guro Helde Kjølseth (22) driver med telemarkkjøring på verdenscup nivå. I oppveksten har hun vært innom flere sporter, blant annet fotball, håndball og klatring. No er hun på landslaget i telemark og bruker store deler av vinteren på å konkurrere rundt om i verden. Hun har hevdet seg i ei rekke konkurranser, og har flere pallplasser og vise til.

Frøydis Bergheim Ruud (29) er folkemusiker. Hun har en masterutdanning i tradisjonsmusikk, og turnerer aktivt verden rundt som felespiller. Frøydis har en stor kjærlighet for folkemusikken fra Møre og Romsdal. Hun sier at det er denne kjærligheten som er kjernen i alle prosjekta hun har startet og deltatt i de siste årene. Et av disse prosjektene grunnla hun i 2014, et 12-manns internasjonalt storband med navn “Myllargutens gammaldansorkester”, inspirert av Romsdals-spelemannen Ole Wenge.

Stipendmottakere Kristoffer Eikrem, Adrian Ulvestad Olsen, Frøydis Bergheim Ruud, Guro Helde Kjølseth og Sara Kanutte Fornes. I bakgrunnen banksjef Finn Tangen.

Adrian Ulvestad Olsen (18) har drevet med Taekwon-Do siden han var åtte år gammel. I 2015 fikk han svart belte, og året etter fikk han plass på det norske juniorlandslaget. Olsen har en rekke EM- og NM-medaljer å vise til. Mellom annet har han tatt tre NM-gull som individuell utøver. I tillegg til å konkurrere i Taekwon-Do, er Olsen også instruktør.

Kristoffer Eikrem (29) er fra Molde, men bor i Oslo. Der har han tatt ei bachelorgrad i utøvende jazzmusikk ved Norges Musikkhøgskole, og videreutdanning i kulturledelse ved OsloMet. Etter studiene har Eikrem jobba som frilansmusiker i inn- og utland.

Sara Kanutte Fornes (17) er et ungt fotballtalent som spiller for SK Træff og det norske J17 landslaget. I sommer flytter hun til Trondheim for å satse videre i Trondheims-Ørn 2. Fornes, som går første året på idrettslinja ved Romsdal VGS, drømmer om å spiller for A-landslaget og bli en av verdens beste spisser.

Banksjef Barbro Mork Emblem og stipendmottakerne Sara Kanutte Fornes og Magnus Grønvik, banksjef Gørill Eide Bach.

Magnus Grønvik (17) fra Kristiansund satser stort på bryting gjennom moderklubben Braatt. Han startet med bryting allerede som 6-åring og er i dag fast utøver på det norske juniorlandslaget, og en av få norske utøvere i juniorklassen som blir invitert til å trene sammen med seniorlandslaget. Grønvik har flere store mål, blant annet å kvalifisere seg til EM og VM som junior og senere som senior. Den største drømmen er å ta OL-medalje.

Banksjef Line Wiik Bjerknes og stipendmottaker Jon Olav Sandal.

Jon Olav Sandal (22) er fra Barstadvik i Ørsta, og går under artistnavnet JON OLAV. Han har det siste året utmerket seg i den norske musikkbransjen og gikk tidligere i år helt til topps i Urørt-finalen med sin politiske låt “Hei, Erna”. Den unge artisten som i dag bor i Oslo har store fremtidsplaner og håper å kunne livnære seg kun av musikken.

Banksjef Geir Bertil Aspehaug sammen med stipendmottakerne Håkon Stavik, Amanda Helseth, Solveig Engås, Hallvard Braaten Steinhovden og Andreas Vangsnes.

Solveig Engås (17) har et ønske om å være med på å løfte damefotballen på Sunnmøre. Hun spiller på Herd sitt damelag og trener fast med gutt 19. Selv håper hun å kunne kjempe om landslagsplass.

Hallvard Braaten Steinhovden (24) ønsker å satse på en karriere som musiker. Han ble som 6-åring introdusert for celloen som siden har vært hans faste følgesvenn. I 2017 ble han godkjent til å vikariere i samtlige profesjonelle symfoniorkester. Han har også blitt tatt opp til eit 2-årig mentorprogram i NOSO der han får mye erfaring i å spille orkester på et profesjonelt nivå.

Amanda Helseth (19) startet med roing allerede som 12-åring. Hun hevdet seg tidlig, og endte opp med hele åtte ungdoms mesterskapstitler som junior og ble dermed en av Norges yngste til å vinne junior mesterskap i dobbel firer.

Håkon Stavik (18) fra Langevåg satser på friidrett og springer ca 100 til 120 kilometer hver uke. Fremtidsplanene er å etablere seg som en av de beste mellom- og langdistanseløperne i Norge. Han er allerede etablert på det norske rekruttlandslaget og drømmer om å springe med det norske flagget på brystet i store internasjonale mesterskap.

Andreas Vangsnes (17) satser stort på friidrett. Han ble nr. 19 i U18 i Europa på 3000m i 2017 og har bronsemedaljer i jr.NM. Det store målet er å kunne representere Norge i internasjonal sammenheng, både på bane og i terreng.

Stipendmottaker Lauritz Lyster Skeidsvoll

Lauritz Lyster Skeidsvoll (24) har blitt kåra til “Framtida i Norsk jazz” heile to ganger. Til daglig studerer den engasjerte musikeren utøvende improvisert musikk/jazz ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, der han spiller i skolen sitt eget storband. I tillegg skriver han musikk, både til egne og andre sine prosjekt. I framtiden ønsker Skeidsvoll å berøre og inspirere folk med musikken sin, spesielt unge musikere.

Tore Andre´ Fausa Skog (23) er fra Stranda og har arbeidet i hotellbransjen siden han var 16 år gammel. Han brenner for hotellfaget og er i dag student ved verdens mest anerkjente hotellfagskole, Ecole ho^telie`re de Lausanne i Sveits. Etter utdanningen håper Skog å kunne bygge opp sitt eget konsept eller være med i prosjekt som kan styrke og bedre reiselivet i Norge.

Stipendmottaker Tore Andre Fausa Skog